Okulumuzda

Okulumuzda "Dilimizin Zenginlikleri" Projesi kapsamında Konferans Düzenlendi

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr.  Yusuf Tekin tarafından başlatılan; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini hedefleyen "Dilimizin Zenginlikleri" Projesi kapsamında İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan konferanslar serisinde Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Dr. Şerif Ali Bozkaplan, okulumuzda bir konferans vermiştir. Sözlüğün özgürlük olduğuna da temas eden Bozkaplan “Dili gösteren taşıyan sözlüklerdir. Gençlerimizin sözlüklerle tanışmasını arzu ediyoruz." diyerek Türkçemizin önemini vurgulamıştır. Kendisine konuşmalarından dolayı teşekkür ediyor, yeni etkinliklerde buluşmayı diliyoruz.

03.05.2024 35